Treningstilbud

Det vil i forkant av HL/OLL 2023 legges opp til et treningstilbud. Treningstilbudet består av lokale O-løp i relevant "trønder-terreng", samt en treningspakke med løyper i nærheten av HL-terrenget. 

Lokale O-løp

Nedenfor er en liste med lokale O-løp. Løpene vil alle være relevante for HL-distansene.

Trening

Vi tilbyr treningsløyper for alle som ønsker å trene i relevant terreng i tiden før Hovedløpet & O-landsleir 2023. Treningstilbudet vil være en god mulighet - om ikke den beste - til å forberede seg til HL-løpene i august. 

Treningskartene er fra tre områder i Bymarka og ett område nær Trondheim sentrum. Med kartene fra "Ferista", Henriksåsen og Ringvål kan du best forberede deg på relevant skogs- og myrterreng, mens det er gode muligheter for sprinttrening i Ilsvika. Kartene er tilgjengelige lenger ned på siden. 

PS! Mye snø i Bymarka gjør at arrangøren også jobber med å stelle i stand alternative løyper. *Kart fra "Ferista", Henriksåen og Ringvål publiseres her så snart det blir løpbart i disse områdene.

Ta kontakt med arrangøren via e-post ved spørsmål om treningstilbudet, enten hovedansvarlig, Harald Storrønning, eller ansvarlig for treningstilbudet, Hans Helmer Sæternes.

Det skal vippses et engangsbeløp for bruk av treningskartene til HL 2023. Betalingen er per utøver og gir utøveren tilgang til alle kartene i treningspakken. Vipps 50 kr til #86860 - Byåsen Orientering, merket med meldingen "Trening HL2023". Løpere som tilhører kartavtalen i STOK trenger ikke å betale.

Treningskart: Ilsvika, sprinttrening

Ilsvika er en bydel like vest for Trondheim sentrum. Området er preget av boligblokker og bakgårder med lekeplasser og andre fellesområder. Det er også kort vei til Bymarka dersom man ønsker å ta en tur der i forbindelse med treningen. Våttakammen og Geitfjellet er populære turdestinasjoner.

Parkering: Nedre Ila ved Trondhjems Seilforening, ca. 5-8 min gange fra parkering (PS! betalingsautomat).

Buss: Busslinje 21 fra Kongens gate til Ilsvika.

Trening Sprint Ilsvika.pdf

Treningskart: Henriksåsen, skogstrening

Henriksåsen ligger sentralt til i Bymarka. Terrenget er svært relevant for HL langdistanse. Treningsløypene her går i variert terreng, med middels til stor kupering, varierende løpbarhet og mange stier/skiløyper. Det er også en del skråli og myrområder. Tradisjonsbæreren (KM langdistanse STOK 2023) ble i år arrangert i dette området.

Parkering: Henriksåsen ("Kumlokket"). Stor parkering. Følg Fjellseterveien fra Byåsen butikksenter. Parkeringen ligger på sørsiden av veien, ca. 500 m fra Skistua.

Buss: Busslinje 26 fra Kongens gate til Fjellsæter eller Skistua (PS! begrenset busstilbud i ukedagene). Derfra ca. 3-5 min gange til Henriksåsen parkering.

trening Heriksåsen.pdf

Treningskart: "Ferista" (Baklia), skogstrening

Baklia ligger øst i Bymarka, med Solemsåsen i vest og Lian i sør. Terrenget er svært relevant for HL langdistanse. Byåsen IL arrangerte kretsmesterskap (KM) i mellomdistanse og stafett den 28.-29. august 2022, like sør for treningsløypene til HL 2023. Freidig arrangerer STOK Ungdomsløp 2 i samme område den 24. mai (!). Klikk her for påmelding.

Parkering: "Ferista". Parkeringen ligger ved Ferista barnehage og BSK-hytta som eies og drives av Byaasen Skiklubb (BSK).

Buss: Busslinje 26 fra Kongens gate til Ferista. Et alternativ er å ta busslinje 11 fra Kongens gate til Sverresborg 1. Derfra er det 5-8 min gange til Ferista.

Livelox Ferista: https://www.livelox.com/Events/Show/96440/HL-trening-Ferista

Fortrening1 HLOLL 2023.pdf

Treningskart: Ringvål, skogstrening

Ringvål er et tettsted sørvest for Trondheim sentrum, 12-15 min kjøring fra Heimdal sentrum. Terrenget ligger i Leinstrandmarka og kan blant annet by på myr- og skogsområder, åser og skogsfelt, samt stedvis tett vegetasjon med nedsatt løpbarhet. Treningsløypene ved Ringvål er å anse som svært relevant for HL langdistanse.

Parkering: Skogly (Ringvål skistadion). Parkering er med nederst i kartutsnittet.

Buss: Busslinje 2 fra Prinsens gate til Heimdal stasjon. Bytt til busslinje 78 og gå av ved Ringvål grind. Derfra 3-5 min gange til Ringvål skistadion.

Livelox Ringvål: https://www.livelox.com/Events/Show/96439/HL-trening-Ringval 

trening ringvål.pdf